Komplekse problemer krever ofte flere løsninger - samtidig

For tidlig utløsning er et komplekst problem, det vil si at mange årsaker virker sammen. Vi drømmer alle om det ene "tipset" som skal løse problemet. Men, det er en grunn til at det som regel tar rundt 6 timer hos sexolog å bedre dette problemet. Da sier det seg også selv at rådene du leser om i media har liten sannsynlighet til å fungere, fordi du får ikke angrepet problemet fra flere vinkler samtidig. Og det er det som trengs for mange for å få virkelig god effekt.

Forutsetningene for utløsningskontroll må være på plass

Dersom du ikke har de riktige forutsetningene på plass for å kunne kontrollere utløsningen, er det vanskelig å få teknikker til å fungere godt. Det er som om noen har forsøkt å bygge de øverste etasjene av et hus, uten at grunnmuren har vært på plass. Da er det jo ikke rart at ting blir utfordrende eller at effekten uteblir! Det betyr ikke at du er håpløs på noe som helst måte, eller at du har dårligere prognose. Det betyr bare at du må gjøre noe annerledes enn det du har gjort tidligere, slik at du kan få enda bedre resultater.

1) Evne til å bruke beroligende teknikker for å kunne kontrollere utløsningen.

Anspenthet trigger for tidlig utløsning. Du må derfor kunne slappe av i kroppen og unngå at kroppen blir anspent, stresset, eller for prestasjonsorientert. Dette vil ikke si at målet er at du skal bli avslappet som en gulvmopp. Det er neppe særlig sexy for partneren din om hun må stoppe for å sjekke pulsen din for å forsikre seg om at du er i live, og at hun ikke har blitt nekrofil ved et uhell.

Det betyr bare at det er nyttig med mest mulig fravær av angst og anspenthet underveis. Fysisk avslapning er en grunnleggende forutsetning for at kroppen din skal fungere godt seksuelt. Jo mer du kan redusere stress og konflikter i livet ditt generelt, jo bedre blir gjerne utløsningskontrollen din. Jo roligere du er og jo mindre angst du har på soverommet, jo bedre er det med tanke på kontrollen din. 

Du må derfor kunne koble på den beroligende delen av nerveystemet når det trengs, slik at du ikke går over kanten før du ønsker. Det er heldigvis ikke så avansert som det kan høres ut som!

2) Du må være tilstede og oppmerksom på hva som skjer i kroppen din

Sex er bedre når du kan kontrollere utløsningen uten å måtte distrahere deg selv

Mange menn som kommer for tidlig - og menn som sliter med sexlysten også for den del -er litt dissosiert fra egen kropp. Det betyr i denne sammenhengen at man ikke er helt mentalt tilstede i kroppen. Fokuset er gjerne utover istedet, på partneren eller på teknikker for å holde ut lenger. Andre distraherer seg selv. Veien mellom «litt godt» og «for sent» kan være veldig kort. Da kan du faktisk ikke tenke på statsledere i tanga eller overkjørte dyr for å distrahere deg selv. Trening på å bli oppmerksom på hva som skjer i kroppen vil gi deg nødvendige ferdighetene. Konkrete onaniøvelser vil dermed bidra til å bedre utløsningskontrollen din.

3) Du må ha trent opp kroppen

Kroppen din måtte en gang lære seg hvordan den skulle bruke musklene for at du ikke skulle gjøre i buksa. Til slutt ble det automatisk (forhåpentligvis, hvert fall). Det er en tilsvarende prosess kroppen må gjennom for å lære seg å kontrollere utløsningen. 

For de fleste med for tidlig utløsning er en viktig opprettholdende årsak til problemet at kroppen ikke har trent opp evnen til å kjenne igjen signalene på at utløsningen nærmer seg. Dermed vet den ikke når og hvordan den skal holde tilbake utløsningen. Denne evnen kan du heldigvis trene opp. 

Kroppen må både lære seg at det er forventet at utløsningen skal bruke tid på å komme, men også hvordan dette skal gjøres. Du må kunne gjenkjenne og tolke signalene om at utløsningen er nær. I praksis medfører dette at du trenger å kunne tolerere høye nivåer av opphisselse, uten å tippe over kanten til utløsning. Dette gjør du ved å trene på ulike teknikker og øvelser som øker kunnskapen om hva som skjer på veien til orgasme, og som dermed lærer kroppen din det den trenger å vite.

Det er dette som gjør behandlingsopplegget i Kom når du ønsker så unikt - du lærer både effektive teknikker, men også det som må være på plass for at det skal fungere. Det er slik man løser komplekse problemer mest mulig effektivt.

Kom når du ønsker - selvhjelpskurs i bokformat utviklet av psykolog Lillian Rydning

Steg-for-steg kontroll over utløsningen

Vi skjønner godt at en bok som hjelper deg med å få orden på for tidlig utløsning ikke nødvendigvis er det du drømmer om å ha stående i bokhylla. Derfor har vi laget den som e-bok i pdf-format i stedet, slik at du kan komme i gang med en gang. Boka passer enten du kommer veldig for tidlig eller for deg som vil ha bedre kontroll over utløsningen. Å selv kunne bestemme når du skal komme, uten distraherende teknikker, gjør sexen alltid bedre. Boka tilsvarer et komplett behandlingsopplegg hos sexolog, der kun en time vanligvis koster over tusenlappen.