Når sex ikke er så bra som det kunne vært

For mange blir sex mest en kamp for å holde tilbake utløsningen, i stedet for noe som gir glede og påfyll. For andre blir orgasmen så svak at den knapt er merkbar når den ikke får nok tid til å bygge seg opp. Atter andre kjenner på skuffelse fordi den tidlige utløsningen satte en stopper for de seksuelle aktivitetene de hadde gledet seg til å utforske. Alt dette kan redusere lysten på sex, og mange begynner å unngå alle former for fysisk nærkontakt i tilegg. Det kan igjen resultere i vansker i forholdet til partneren, noe som ironisk nok kan gjøre problemet med dårlig utløsningskontroll enda verre.

Menns vanligste seksuelle problem

Å komme raskt er ekstremt vanlig

Kjenner du deg igjen? Du er langt ifra alene om å komme for tidlig. Faktisk kommer så mange som 70 % av menn før de ønsker fra tid til annen, selv om de sjeldent snakker høyt om akkurat det. Du er med andre ord verken unormal eller alene om å ha dette problemet.

Mange har urealistiske forventninger til hvor lenge de bør holde ut under samleie

Porno kan gi inntrykk av at målet er å støte på i evigher. Slik er ikke virkeligheten.

 • Gjennomsnittlig samleie

  Et gjennomsnittlig samleie varer i ca 6 minutter fra samleiestart.

 • Hvor lenge bør du holde ut?

  Kvinner flest kommer ikke under samleie. Men de som gjør det, trenger i snitt 8-13 minutter på å komme.

 • Det kan bli for mye av det gode

  De aller fleste kvinner oppgir at 30 minutter eller mer er for lenge.

Fordelene med å trene opp utløsningskontrollen din

Å komme for tidlig etter mye jobb med forspill til henne kan føles som å jobbe en hel helg, mot å få en femtilapp i betaling på slutten. Slik trenger ikke sex å føles.Du kan få mer ut av det, du også.

 • Du kan bestemme selv hvor lenge samleie skal vare, i stedet for at kroppen din bestemmer det for deg.

 • Du kan ha fokus på det som gjør sex bra for akkurat deg og din partner, i stedet for å måtte fokusere på å holde tilbake utløsningen

 • Større sannsynlighet for gode orgasmer for begge to, ettersom orgasmer blir bedre med lenger oppbygning.

 • Du kan bygge på det du lærer for å bli multiorgasmisk og fullkroppsorgasmisk mye raskere enn du ellers ville gjort.

 • Du kan sende distraherende teknikker på båten og i stedet ha økt mentalt tilstedeværelse med partneren din. Det gir mer innlevelse og en bedre opplevelse for begge.

 • God sex, i stedet for å starte og stoppe underveis eller gjøre andre ting som virker mot sin hensikt for å unngå å komme før du ønsker.

Det finnes ingen enkle løsninger

Det meste menn gjør for å bedre utløsningskontrollen sin, virker mot sin hensikt

Glem dårlige forsøk på å bedre utløsningskontrollen din, som å tenke på andre ting, doble kondomer, bedøvende krem eller start-og-stopp underveis i samleiet. Alt dette gjør utløsningskontrollen din verre i det lange løp og virker mot sin hensikt. De gjør også ofte sexen dårlig for henne. Det finnes ingen enkle løsninger hvis du vil bestemme selv når du skal komme: Du må trene opp kroppen din og sørge for at du oppfyller forutsetningene for god utløsningskontroll.

Hva vil skje hvis du ikke gjør noe med problemet? Hvordan blir sexlivet ditt i fremtiden?

Seksuelle vansker er en hovedårsak til brudd hos par som går fra hverandre innen 5 år har gått. Det øker også risikoen for brudd og kjærlighetssorg generelt, men også for lystvansker og vansker med ereksjonen. Å bedre kontrollen over utløsningen er imidlertid noe du bør gjøre for din egen del, ikke bare for å tilfredsstille henne. Det handler vel så mye om å ta vare på din seksualitet, slik at du også kan få mest mulig ut av sexen. Mange opplever økt seksuell selvtillit og mer intense orgasmer når de selv bestemmer når de skal ejakulere.

Hva er prognosen med riktig behandling?

Hvor mange oppnår utløsningskontroll?

For tidlig utløsning er det seksuelle problemet som er lettest å behandle. Over 90% blir kvitt det med riktig behandling, i følge forskning. Vårt behandlingsopplegg er ikke utelukkende basert på start-stopp-teknikken, nettopp fordi den ikke fungerer godt for personer som ikke oppfyller forutsetningene for god utløsningskontroll. Ved å gå grundig til verks med konkrete øvelser som trener opp kroppen din, kan du selv bestemme når du skal komme, bedre orgasmene dine og få mer ut av under samleie. Øvelsene inkluderer onani, så vi lover at dette er langt mer behagelig enn annen type trening!

Selvhjelpsprogram utviklet av psykolog Lillian Rydning,

Psykolog Lillian Rydning har arbeidet med par og enkeltpersoner med seksuelle vansker i årevis, og har holdt kurs i avansertseksualitet siden 2009

Selvhjelpsprogrammet hos oss er omfattende, nettopp for å kunne få flest mulig i mål på 6 uker til 3 måneder. Inndelt i ulike moduler vil du imidlertid guides gjennom det du trenger å gjøre for å få bedring, steg for steg. Nettbasert selvhjelp, hvor du har mulighet til å få svar på spørsmål underveis ved spørsmål knyttet til kursinnholdet, har vist seg å ha like god effekt som ansikt-til-ansikt-behandling i forhold til forskning.

Prøv 2 moduler fra selvhjelpskurset gratis og uforpliktende, og lær mer om:

Selvhjelpskurset er i utgangspunktet i pdf-format, men vi har laget et minikurs av 2 av modulene i videoformat for å gjøre det enklere å lære det du må vite for å få fremgang

 • De tre forutsetningene som må være på plass for at du skal kunne kontrollere utløsningen.

 • De egentlige årsakene til at noen får problemer med utløsningen og hva du faktisk må ta tak i for å komme videre.

 • Hva som egentlig må til for å få kontroll over utløsningen, slik at du kan fokusere på de gode fornemmelsene i stedet for på å unngå å komme for tidlig

 • Hvorfor vanlige ting menn gjør for å holde ut lenger i senga virker mot sin hensikt og faktisk forverrer utløsningskontrollen på sikt

 • Hvorfor reell utløsningskontroll handler om å bestemme når du skal komme, uten å måtte gjøre teknikker eller ting underveis i sexen som distraherer deg fra det som er godt