3 hovedårsaker til at du er ufrivillig singel

Flere kvinner enn menn søker kjæreste, slik at menn på kjærestejakt er i utgangspunktet ettertraktet. Hvis man blir valgt bort gjentatte ganger, kan det derfor skyldes noe så enkelt som uflaks med tanke på matchingen. Det er jo et numbers game å finne noen man passer nok sammen med til å gå videre med. Men, hvis det skjer gjentatte ganger, er det mulig du trenger å lære deg ferdighetene som skal til for å bli bedre med tanke på sjekking og relasjoner. Kanskje er det bare enkelte ting du gjør som virker mot sin hensikt, som du lett kan snu på? Andre ganger kan det være at du ikke enda har utviklet egenskapene hun trenger for å ha det bra i et forhold. Det gjør ikke kvinner storforlangende eller krevende - tvert i mot har alle grunnleggende behov som vi må få dekket, og parforhold møter mange av de behovene for både menn og kvinner.

De 3 hovedårsakene til at at han ikke finner seg kjæreste

  • Trenger du å fiske mer før du får napp?

    Hvis du opplever å ikke få napp, kan det rett og slett skyldes uflaks. Jo mer kresen du er, jo mindre blir naturlig nok utvalget av potensielle fisker som kan nappe på kroken din. Hvis du samtidig er overdrevent kresen i forhold til hva du selv har å tilby, krymper utvalget desto mer. Hvis du har et realistisk bilde av hva du selv har å tilby i forhold til hva du søker, er det ofte bare et snakk om et numbers game: Det vil si at du må gjennom ganske mange personer for å finne noen du matcher nok med til at noen vil gå videre til et forhold. I snitt er det kun 20% som ofte får en date nummer to: De fleste må innom syv personer i snitt før de finner noen de vil på date nummer to med, som også vil på date to med dem. Da blir det ekstra viktig å utvikle et stort sosialt nettverk og bygge flere vennskap. Det er en av de mest effektive metodene for å få seg kjæreste.

  • Du trenger å lære visse ferdigheter for å komme deg videre

    Men, hvis du er blant de 8% som aldri får en date nummer to, eller kanskje heller ikke kommer deg på date, så er det kanskje på tide å se litt nærmere på om det er noe du kan endre på. Se gjerne for deg dating som en prosess, hvor du må lære deg ulike ferdigheter på veien. Kanskje er det bare enkelte ting du gjør som virker mot sin hensikt, som du lett kan snu på? Visste du f.eks. at "hei" er blant åpningslinjene som har minst sannsynlighet å få svar når man nettdater? Det er en prosess å finne ut hvor skoen trykker og hvordan du kan komme deg videre. Å gjøre små endringer fører ikke nødvendigvis frem til et forhold umiddelbart. Ofte blir det noen mislykkede relasjoner du kan lære fra på veien også. Men, kanskje kommer du nærmere for hver gang å finne deg en kjæreste du passer godt sammen med - før det til slutt blir match.

  • Du trenger å utvikle egenskapene som de fleste kvinner tiltrekkes av

    Andre ganger kan det være at du ikke enda har utviklet egenskapene hun trenger for å ha det bra i et forhold. Det gjør ikke kvinner storforlangende eller krevende - tvert i mot har alle grunnleggende behov som vi må få dekket, og parforhold møter mange av de behovene for både menn og kvinner. Samtidig er det også noen egenskaper som har høyere sannsynlighet til å vekke tiltrekning hos en kvinnelig partner enn andre. Mange av disse har utviklet seg gjennom evolusjon, og selv om det alltid vil finnes kvinner som ikke verdsetter de egenskapene, vil de ofte være blant de tingene de fleste kvinner setter høyt. Det vil ikke si at du trenger å bli en annen enn du er, fordi alle har disse egenskapene i seg allerede i ulik grad. Det betyr bare at du må videreutvike dem, slik at det blir lettere å tiltrekke seg en potensiell partner.

Verken "bad boys" eller "nice guys" er det kvinner flest har på ønskelisten sin

Først av alt: Dropp tankene om at du trenger å bli en alfa-mann eller lignende for å få deg kjæreste. Alfa-mann-tenkningen kommer fra en forsker som studerte ulver. Han publiserte en artikkel om at ulveflokken ledes av en alfahann som får alle tispene. Noen år senere lærte han at hvem som var alfahann varierte avhengig av hvem sin tur det var til å parre seg. Han innså feilen sin og prøvde å trekke artikkelen tilbake, men det var for sent: Begrepet hadde alt sneket seg inn i dagligtalen og mange prøvde feilaktig å forklare noen menns hell på sjekkearenaen med utgangspunkt i dette. Ikke trenger du du å bli en bad boy heller. Forskning viser at det er ikke disse mennene kvinner vil ha. Men, du kan trenge å utvikle de egenskapene kvinner ser etter for å bli mer tiltrekkende.

Grunnlaget for alt: Ha nok fiskesnører ute.

Du må ha nok fiskesnører ute for å få napp. Her snakker vi ikke bare om å ha nok profiler på nettet, men om å også være tilgjengelig for å treffe noen i andre arenaer. Hvor kan du begynne? Kurs i bygging av vennskap og sosiale sirkler vil ikke bare redusere ensomhet, men også vise deg hvordan du raskt bygger store sosiale nettverk. Derfor er det anbefalt at du starter nettopp der. Og du, du vet de venninnene som har satt deg i vennefella? Det er nå de kan være til virkelig hjelp for deg. Be om en ærlig samtale og tilbakemelding og hjelp til å finne deg kjæreste. Gjør det tydelig at det er verre å gå rundt ufrivillig singel enn å ikke vite hvor det stopper seg opp. Gjør det tydelig at du verdsetter ærlige tilbakemeldinger, selv om det kan være vanskelig der og da. Kanskje kan de introdusere deg til mulige partnere også?

Hva mer kan du jobbe med for å øke sannsynligheten for at du får deg kjæreste?

Første tips: Bli mer selvhevdende og lær deg å sette grenser på gode måter.

Kvinner ønsker å føle seg respektert og forstått i forhold. For noen menn er det allerede her jakten på kjærligheten ender, fordi de har tankemønstre som medfører redusert respekt for henne. Det vil hun plukke opp. Samtidig ønsker kvinner seg en mann de kan respektere og som er selvhevdende, som dette sitatet viser: "Alle snille gutter jeg noen gang har vært sammen med, har ikke vært i stand til å takle konflikt. I stedet feier de problemer under teppet og bærer nag og motvilje i stedet. Til slutt blir det for mye, og deretter lukker de seg emosjonelt. Da klarer jeg ikke ha lyst på sex mer. Eksen min jeg var sammen med i 8 år ble kanskje sett på som en drittsekk av mange, men vi var sammen så lenge fordi jeg visste nøyaktig hvor jeg stod med ham. Han var ikke redd for å si fra hvis han var misfornøyd med noe. Det gjorde at jeg følte meg trygg på ham fordi jeg måtte aldri gjette hvor jeg stod eller hva han følte for meg." - Kvinne, 43.

Sunne grenser er essensielt

Sitatet overfor viste deg forhåpentligvis hvorfor det er så viktig å ha grenser. Hvis du blir en for stor people pleaser, så innbyr du ikke til respekt. Det samme gjelder hvis du ikke klarer å sette henne på plass og si fra når hun går over streken og oppfører seg dårlig. Når respekten uteblir og du ikke klarer å si fra når hun gjør noe galt, vil hun også føle at du ikke er i stand til å beskytte henne særlig godt fra andre. Beskyttelse og selvhevdelse er noen av egenskapene hun evousjonsmessig vil ha økt sannsynlighet for å være tiltrukket av. Det vil si at hvis du mangler grenser kan du risikere å skyte deg selv i foten og bygge en mur mellom deg og partneren i stedet.

Andre tips: Lær deg å mestre konflikter

En viktig grunn til at relasjoner som kunne blitt til et forhold går dunken, er at man ikke er flink på konflikter. Da er det jo også forståelig at man gjerne unngår dem! Men, problemet er bare at konflikter alltid vil oppstå før eller senere med andre mennesker. Det skyldes at dere har ulike behov, grenser, følelser og programmeringer. Det er normalt, og ikke tegn på at du er med feil partner. Hvis du ikke klarer å navigere konflikter på en god måte, så vil relasjonene dine bli skadelidende. Hvis det ikke blir brudd vil du ha bygget en mur mellom deg og den andre ved å feie ting under teppet. Gode konflikthåndteringsferdigheter kan i stedet gjøre slik at uenigheter kan bringe dere nærmere hverandre.

Tredje tips: Sikt etter balanserte relasjoner

Mange menn som anser seg selv som "nice guys" (eller girls!) gir mye av selv i håp om å vinne kjærlighet, sex og anerkjennelse. Men, en potensiell partner vil raskt kunne tenke at motivene dine egentlig handler om å få noe fra den andre. Det du gir, er ikke egentlig gaver. I stedet er det en byttehandel den andre ikke har sagt ja til, fordi den andre vet ikke betingelsene som følger med. Da kan det fort føles manipulerende i stedet for ekte. I tillegg vil det å gi for mye kunne reflektere et lavt selvbilde hos deg selv. Da vil du støte potensielle partnere fra deg i stedet for å tiltrekke deg dem.

Vær åpen for innflytelse fra en partner

Samtidig er det viktig å ikke gå for langt over i den andre grøfta: Menn som deler på oppgavene som er involvert i det å bo sammen har de beste parforholdene. Balanse i relasjonen med tanke på hva hver person bidrar med er også viktig med tanke på hva kvinner ser etter. Balanse vil også si at begge må være åpen for innflytelse fra den andre, slik at begge har like mye makt, blant annet når det gjelder avgjørelser. Hvorvidt han er åpen for innflytelse fra henne har faktisk vist seg å være den egenskapen som i best grad forutsier om parforholdet varer eller ikke. Det betyr ikke at du må ofre deg selv, men at du må være villig til å inngå kompromisser og forhandle slik at hun også blir hørt.

Fjerde tips: Bli virkelig god i senga. Du kan overvinne seksuelle problemer som hindrer deg i å fungere optimalt. Vi har kurs i alt fra utløsningskontroll til ereksjonsmestring, og kurset i kvinnelig seksualitet er rettet mot å øke den seksuelle selvtilliten din. Der blir du sittende igjen med ferdigheter de færreste menn kan. Kombinerer du dette med å bli erotisk hypnotisør, vil du ha ferdigheter som ekstremt få andre menn kan. Dette punktet er spesielt viktig hvis relasjonene tar slutt når dere har hatt sex en håndfull ganger eller mindre.

Femte tips: Bli flink til å takle følelser, spesielt sinne og frustrasjon

Hvis du sliter med å håndtere følelser, og spesielt hvis du sliter med sinne, så vil dette kunne gi ustabilitet. Det er igjen både en av de viktigste årsakene til brudd og til at man ikke får kjæreste i utgangspunktet. Hvis man gir for mye, vil man før eller senere kunne kjenne på et sinne mot den andre, eller mot kvinner generelt. Det er underbevissthetens måte å varsle deg om at du gir for mye på. Den er laget for å fange opp ubalanser i hva man gir i en relasjon. Andre menn har har negative oppfatninger om det motsatte kjønn som skaper et sinne som man så prøver å undertrykke. Atter andre har hatt negative erfaringer som gjør at de sliter med å mestre sinne generelt.

Sinne tolkes raskt som fare

Problemet er bare at sinne ikke er tiltrekkende, fordi det aktiverer den emosjonelle delen av hjernen og setter oss i beredskap. Samtidig merker man det raskt at den andre prøver å legge lokk på følelser og undertrykke dem. Når dette sinnet lekker ut, fanges det opp som en potensiell trussel hos kvinner. Man kan kjenne at "noe stemmer ikke med denne mannen," som igjen gjør at man trekker seg unna. Så, hvis du er sint på at kvinner ikke vil ha deg - vel, da har du fort kommet inn i en vond sirkel. Å lære å mestre vanskelige følelser, samt å gi uttrykk for behovene dine før mangelen blir så stor at det kommer ut som sinne, er viktig for stabile relasjoner.

Sjette tips: Jobb med mønstrene dine som kommer i veien

I studier foretrekker kvinner emosjonelt stabile menn, som samtidig kan vise sårbarhet og dermed er emosjonelt tilgjengelige. De foretrekker også snille menn som samtidig kan sette grenser og være selvhevdende. Høres dette ut som selvmotsigelser eller som vanskelig å oppnå? Legg på god evne til å mestre konflikter så har vi beskrevet det som kjennetegner en trygg tilknytningsstil. Mindre enn 50% av befolkningen har en slik stil, men de mennene som har det blir ofte veldig populære. Det å utvikle disse ferdighetene er derfor noe av det viktigste du kan gjøre med tanke på å få deg kjæreste - og beholde vedkommende.

Tilknytningsstilen din vil si hvilket mønster du viser med tanke på partnere og parforhold, hvordan du kommuniserer, hvor komfortabel du er med sårbarhet og nærhet, hvordan du takler konflikter, hvor flink du er på å formidle grenser og behov og hvordan du fungerer i relasjoner, vennskap og i familien du er en del av. 50% har en trygg tilknytningsstil og har gode forutsetninger for å ha vellykkede relasjoner og forhold. Utrygg tilknytningsstil øker sannsynligheten for seksuelle og relasjonelle vansker, men heldigvis kan du endre tilknytningsstilen din, også som voksen. Terapi eller kurs innenfor disse områdene kan hjelpe deg til en trygg tilknytningsstil.

Tilknytningsstil forutsier hvor lykkelige noen er i forhold - og om de klarer å etablere dem

Det finnes tre utrygge tilknytningsstiler. Hvis du er vekselvis varm eller kald i relasjoner, eller du oppleves som konfliktsky, unnvikende eller er redd for forpliktelser, har du sannsynligvis enten disorganisert eller unnvikende tilknytningsstil. Hvis du er veldig needy, vil komme så nært partneren følelsesmessig som mulig og helst vil være sammen med partneren omtrent hver dag, har du sannsynligvis en engstelig tilknytning.Denne tilknytningsstilen har økt risiko for sjalusi, kontrollerende atferd og for å oppleves som for påtrengende i relasjoner. Alle tre stilene, men spesielt den siste om du er mann, vil ha vansker med å etablere og opprettholde parforhold. Terapi kan hjelpe med å endre disse mønstrene.

Syvende tips: Optimaliser utseendet ditt.

Såkalte "bad boys" legger ofte mye innsats i utseendet sitt. De plukker de hårene som gjør at de ellers ville hatt en øyenbryn, de klipper håret før de ser ut som en uteligger og de er ofte velstelte. I tillegg møter de heller ikke opp på date i joggebukse og de kan kle seg godt. Så, gjør det samme. Få hjelp av venninner med garderobe, utseende og datingprofil. Pass på at du er velstelt og at du har hygiene og mannerer i orden. Tygger du med åpen munn, avbryter andre til stadighet eller er skjegget ikke så kledelig som du tror? Dette er enkelt å fikse.

Velstelt og alturistisk trumfer ofte et pent utseende

Pass på at kravene til en partner er i tråd med hva du selv har å tilby, både når det gjelder utseende og det andre du bidrar med inn i en relasjon. Vanligvis leker like barn best når det gjelder hvilket nivå man er på med tanke på utseende, med mindre det finnes andre kompenserende faktorer til stede. Hvis du drømmer om dama med perfekt utseende må du også bli den personen hun ville falt for. I følge studier på dette spiller utseendet mer inn når det gjelder tilfeldig sex. Du kan likevel fremheve dine styrker - visste du at for eksempel alturisme er en egenskap som i stor grad kan kompensere for et uheldig utseende? I flere studier foretrekker kvinner en alturistisk mann fremfor en som er veldig pen med tanke på datingprofiler.

Åttende tips: Evolusjonsmessig responderer kvinner godt på menn som kan gi beskyttelse i ulike former. Det handler ikke om at kvinner er gold diggere, men om at frykt er en mye hyppigere opplevd følelse hos kvinner enn hos menn. Å bli beskyttet av en mann, som også kan ta seg av barna, er derfor en viktig tiltrekningsknagg.

Beskyttelse er en viktig tiltrekningsknagg

For mange er det nettopp de beskyttende tendensene som er tiltrekkende med en såkalt bad boy.

Dette handler ikke bare om å være generøs med tanke på penger. Denne tiltrekningsknaggen gjør at kvinner flest responderer godt seksuelt på menn med selvtilit, som er selvhevende og som kan sette seg i respekt når det trengs. Hvis han er beskyttende har hun en partner hun også kan lene seg på når det trengs. En tøffel som feirer for føttene hennes vil ikke gi henne følelsen av å være beskyttet mot verden. I vår moderne verden varierer det i hvilken grad hun føler at hun trenger dette punktet. Men, klarer du ikke å gi henne følelsen av å være beskyttet, vil hun raskere kunne føle seg alene og eksponert mot verden. Det vil kunne øke stressnivået hennes og senke tiltrekningen.

Niende tips: Jobb med å utvikle mer tradisjonelt "maskuline" egenskaper

Nice guys har ofte egenskaper som tradisjonelt forbindes med femininitet, som submissivitet og tilbakelenthet (i motsetning til handlekraft). Det er ikke noe galt i det på noe som helst vis. Men, det vil medføre at hun polariseres til innta en mer maskulin rolle. Noen kvinner sier at denne dynamikken gjør at de ikke klarer å føle seg feminine med ham, fordi initiativ, handlekraft og kanskje også beskyttelse nå faller på henne. Hun vil da føle at hun får mye av ansvaret i forholdet, som om hun blir prosjektstyreren som må planlegge hva som skal skje når. Dette blir raskt usynlig arbeid som kommer i tillegg til den vanlige arbeidsfordelingen. Det vil igjen øker stressnivåene hennes og absolutt påvirke sexlivet. Hvis du klarer å utvikle og dyrke mer tradisjonelt maskuline egenskaper, som f.eks. selvtillit og det å ta initiativ og være handlekraftig i stedet for å innta en passiv rolle, kan du ofte snu denne polariteten ganske raskt.

Tiende tips: Jobb systematisk med deg selv over tid

Husk at selvutvikling er en maraton, ikke en sprint. Det er noe du kan gjøre samtidig som du lever resten av livet ditt best mulig.

Det er ikke slik at du må endre på alle disse tingene for å få deg kjæreste. Men, jo flere av dem du har i orden, jo større er sannsynligheten, fordi du blir mer attraktiv for flere kvinner. Men, disse endringene bør hovedsaklig være noe du gjør for deg selv. De vil ha positive innvirkninger for deg både med tanke på arbeidsliv, lønnsnivå (trygge, selvhevdende menn tjener mer), vennskap og dermed også indirekte på helsen din. Et godt sosialt nettverk er dokumentert å påvirke hvor lenge vi lever. Noen av punktene, som f.eks. punktet om seksuell selvtillit, vil ta deg mindre enn en dag å øke på kurs i kvinnelig seksualitet. Så ta en liten opptelling for deg selv: Hvor mange av disse punktene kan du med hånden på hjertet si at du kan krysse av nå? Og hva kan du gjøre for å komme litt videre?