Ta hverandres behov for variasjon på alvor

Veldig mange ender opp med å gjøre det samme hver gang de har sex eller variere mellom de samme tingene. – Hvis den ene ønsker seg mer seksuell variasjon er det imidlertid viktig å ta det på alvor, og finne gode kompromisser hvor begge er ivaretatt. Jo mer vi møter partnerens behov - også utenfor soverommet - jo bedre blir forholdet. Samtidig må man kunne ivareta seg selv og lytte til egne grenser, sier psykolog Lillian Rydning, foredragsholder og kursutvikler hos avansertseksualitet.no.

Bilde av Lillian Rydning: Kvinne førtiårene med briller og mørkeblondt hår som smiler

Lær deg nye teknikker for å gjøre sexen bedre og mer variert for både deg og partneren

For å holde rutinesexen unna, er det viktig å sørge for at du har en bred seksuell verktøykasse. Klarer du å lære deg og teste ut minst tre teknikker i uka fremover?

Mange av de virkelig effektive teknikkene er ikke allment kjent (og nei, de er heller ikke i porno!), og det kan ta lang tid å lære seg ting på egen hånd. Det finnes imidlertid snarveier: På nettkurset i kvinnelig seksualitet lærer du f.eks. 29 ulike teknikker kun for klitorisstimulering! Du får også med deg et tosifret antall teknikker for spruteorgasmer og de andre erogene sonene på kvinnekroppen. Du finner også mange teknikker for ham på kurset i mannlig seksualitet. Med et tosifret antall teknikker har du mye å teste ut og overraske partneren med fremover!

Det finnes mange måter å vekke gode følelser på, slik at de kan virke som krydder i sexen. Noen ganger er det så enkelt som å bytte sted for hvor du har sex eller å virkeliggjøre en fantasi. Ulike typer forspill kan imidlertid mer pålitelig vekke ulike følelser og kan gjøre slik at ting vi har gjort før, plutselig føles helt annerledes. Hvordan du gjør dette steg-for-steg dekkes også på kurs i kvinnelig seksualitet. Å mestre dette er viktig: Det er denne faktoren de fleste rapporterer at kjennetegner ekstra god sex.

Når man lærer seg å tenke på denne måten åpner det seg en ny verden med uendelig mye å utforske. Når du lærer deg de mest effektive variasjonsfaktorene, som vi går gjennom på kurs i kvinnelig seksualitet, utvides den seksuelle verktøykassa eksponensielt. For å gjøre utforskningen enklere får du med deg variasjons - og teknikkguiden når du tar nettkurs i kvinnelig seksualitet. Det er bare en av mange bonuser som følger med - og tar du begge kursene får du med deg 3 ekstra bonuser!

Tegn på at du er litt "frakoblet" egen kropp underveis i sexen

De fleste har behov for noe seksuell variasjon, men for noen kan det bli ekstra sterkt. Andre sliter med å slappe av på grunn av stressende eller distaherende tanker underveis i sexen. Årsaken er imidlertid ofte den samme:

– Alt dette kan være tegn på at du ikke har så mye kontakt med kroppen din som du tror, og at du kanskje først og fremst er "i tankene" dine, forklarer psykologen. Da vil man heller ikke kjenne så mye nytelse, fordi nytelsessignalene kommer ikke tilstrekkelig gjennom. Da trenger man mye variasjon, stimulering og spenning for å få det samme følelsesmessige kicket og for å kjenne gode ting i kroppen som andre opplever ved lavere intensitet. Dette er grunnen til at det å være litt frakoblet egen kropp også ofte går sammen med vansker med å få orgasme for begge kjønn og redusert sexlyst, forklarer psykologen.

På nettkurs i kvinnelig seksualitet lærer du også hvordan du kan øke kontakten med egen kropp, slik at du både får mer nytelse og mindre stressende tanker underveis i sexen.

Personer som er litt følelsesmessig nummen, veldig fokusert på den andres nytelse og prestasjon, eller som er ganske logiske av seg, har lettest for å ikke være helt tilstede i egen kropp underveis. Man er imidlertid ofte ikke klar over at man er litt frakoblet, men behovet for høy grad av spenning og variasjon avslører likevel hva som foregår: –Nøkkelen er ikke å hele tiden lete etter de mest sinnsyke sexoopplevelsene, men å komme i kontakt med egen kropp. Da vil alle opplevelser, også de ekstreme opplevelsene, føles betydelig bedre, oppfordrer psykologen.

Lyst på ekstra bonuser?

Meld deg på e-postlista, så varsler vi deg med et unikt tilbud når nye kurs kommer ut, samt når vi publiserer nye artikler.

Takk